(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Domácí langoše - Lepší a zdravější než z bistra
Potřebné ingredience
Těsto na 6 langošů: 150ml vody, 50ml bílého vína, 250g hladké mouky, 150g hrubé mouky nebo celozrnné, 1 žloutek, 40g rostlinného másla, ½ lžičky soli, 1 lžička cukru, 20g čerstvého droždí, hladká mouka na vál a olej na smažení
Postup přípravy
Postup: Vše dle postupu běžným dát do pekárny, zvolit program těsto
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě chvíli vykynout.
Pak válečkem nebo rukama utvoříme langoše a usmažíme na rozehřátém oleji.
Rady: Langoše dochutíme na slano (kečup, sýr, česnek)
Nebo na sladko (med,džem apod.)
Obměny: dáte-li celozrnnou mouku tak si uděláte zdravější langoš
Místo čerstvého droždí lze použít i 5g sušeného droždí
Po uplynutí, dát na pomoučený vál, rozdělit těsto na 6 dílů, z kterých se utvoří bochánky a nechat ještě chvíli vykynout.
Pak válečkem nebo rukama utvoříme langoše a usmažíme na rozehřátém oleji.
Rady: Langoše dochutíme na slano (kečup, sýr, česnek)
Nebo na sladko (med,džem apod.)
Obměny: dáte-li celozrnnou mouku tak si uděláte zdravější langoš
Místo čerstvého droždí lze použít i 5g sušeného droždí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé